طپورها (تپورها) که نام طبرستان از آن ها گرفته شده و قبيله آماردها که گويند نام شهر آمل از نام آن ها گرفته شده است. فرهاد اول اشکاني در بين سال هاي 176 تا 171 قبل از ميلاد، آماردها را به خوار (ورامين) منتقل کرد و طپورها مواضع آنان را گرفتند.

اردوان پنجم آخرين پادشاه اشکاني در سال 226 ميلادي طبرستان را جزء قلمرو خود نمود و قباد اول ساساني در دومين دوره سلطنت خود حکومت طبرستان را به پسرش کيوس واگذار نمود. خسرو انوشيروان از سلسله ساسانيان، زرمهر را به جانشيني کيوس منصوب کرد و خاندان زرمهر تا سال 645 هجري قمري که طبرستان ضميمه گيلان شد، بر اين نواحي حکمراني داشتند.

خاندان هاي با نفوذ محلي عبارت بودند از: علويان طبرستان، سادات مرعشي، سادات هزار جريب، افراسيابيان مازندران، کياهاي جلالي ساري، خاندان روز افزون سواد کوه و خاندان ديوها. علاوه بر آن ها فاتحين غير محلي نيز بر مازندران يا بخش هايي از آن استيلا داشتند از جمله طاهريان، صفاريان، سامانيان، زياريان، غزنويان، سلجوقيان، خوارزمشاهيان، مغولان، سربداران وتيموريان. در دوران صفويه، شاه اسماعيل اول صفوي در سال 923 هجري قمري به مازندران لشکر فرستاد ليکن تصرف قطعي اين ناحيه در زمان سلطنت شاه عباس اول صفوي صورت گرفت و به دستور او مجموعه و کاخ سلطنتي صفي آباد در سال 1021 هجري قمري در بهشهر کنوني که آن زمان اشرف ناميده مي شد، ساخته شد.

در تقسيمات کشوري سال 1316، مازندران ابتدا جزئي از استان شمال بود و در اصلاحيه همان سال، بخش عمده آن جزء استان دوم و بخش هايي از آن نيز به همراه استان گيلان، جزئي از استان يکم شد. در سال 1321، کل مازندران کنوني هسته اصلي استان دوم را تشکيل داد و از سال 1335 استان مازندران به مرکزيت ساري ايجاد شد که استان هاي کنوني سمنان و گلستان را نيز شامل مي شد. با انتزاع سمنان در سال 1345 و گلستان در سال 1376، استان مازندران به اندازه کنوني درآمد.
زبان محلي


 



زبان محلي و فارسي مازندران يکي از زيبايي هاي اين استان است.



اهنگ محلي مازندراني

موسيقي مازني، لهجه زيباي به خود دارد که ميتوان آن را به سه دسته تقسيم کرد؛ اولي اهنگ شاد مازني است که در اکثر مراسمات و عروسي اجرا و مجلس را شادتر ميکنند، دوم آهنگ غمگين مازني است که خواننده هاي مشهور اين استان در پيج هاي خود منتشر ميکنند و سوي آهنگ لاتي مازندراني است که بسيار پرطرفدار است و علاقمندان آن را دانلود ميکنند.
جاذبه هاي گردشگري استان مازندران

استان مازندران داراي جاذبه هاي گردشگري فراواني است که از جمله آنها مي توان به موارد زير اشاره کرد.

سد لار: يکي از سدهاي تأمين‌کننده آب آشاميدني حوالي تهران و تأمين‌کننده آبياري‌هاي کشاورزي منطقه است. مطالعات احداث اين سد از سال 1330 آغاز شد و در نهايت در سال 1361 گشايش يافت.

سطح حوزه آبريز اين سد بالغ بر مساحت 675 کيلومتر مربع بوده و متوسط جريان آب سالانه 481 ميليون متر مکعب دارد. از انتقال آب اين سد و پيوستن آن به سد لتيان به طور متوسط، سالانه 150 هزار مگاوات ساعت انرژي برق-آبي در نيروگاه‌هاي منطقه توليد مي‌شود.

اهنگ محلي مازندراني

سال ,استان ,مازندران ,سد ,محلي ,خاندان ,در سال ,است که ,را به ,اين سد ,از آن
مشخصات
آخرین مطالب این وبلاگ
آخرین جستجو ها